KENNELN


Jag heter Lena Fribing och bor tillsammans med min man, Per, ute i skogen på ett torp norr om Hässleholm. Hos oss ute i skogen bor även två Hovawart-tikar. Vi har även ett litet hundpensionat där tio hundar är välkomna året om. Trotts att vi bor långt ute i skogen, väldigt avsides och ensamt, är det alltid något på gång ute på Torpet! 

Innan hoffarna kom in i mitt liv köpte jag min första hund när jag var 19 år. Ända sedan dess alltid jag alltid haft hund. Min första hoffetik - Iris-Delidoter skaffade jag 1990. Jag har bedrivit uppfödning av Hovawart sedan 1993, Iris är stamtik och grunden till kenneln. Alla valparna som kommer från mig vill jag ska hamna i aktiva hem. Då "hoffen" är en hund som tycker om att arbeta, använda hjärnan och följa med överallt.
Mitt mål är att föda upp friska, sunda och mentalt bra allroundhundar. De skall kunna arbeta med allt en brukshund ska klara av, samt ha sin vaktinstinkt kvar. Samtidigt ska de vara bra familjehundar. Om hundarna dessutom blir vackra, är det bara bonus för mig då det inte är utseendet som är det viktigaste.

Våra valpar föds i boningshuset, där vi har bäst uppsikt på vad som händer. Valparnas vikt och utveckling följs ständigt och dokumenteras varje dag. Dessa "valp"-protokoll får sedan köparna med sin valp. Efter att valparna lämnat mig vill jag gärna följa upp dem. Jag vill veta när de tävlat, varit på utställning, hos veterinären osv. Vidare vill jag att de blir HD och AD röntgade.

Eftersom rasutvecklingen betyder mycket för mig gör ett gemensamt MH-test över hela kullen. Jag ordnar valpträffar och syskonträffar, där nästan alla kommer. I samband med dessa har vi olika aktiviteter så som spårträning, lydnadsträning, utställningsträning, tipspromenader mm.

Jag premierar uppnådda mål. Allt som görs inom lydnad, bruks, mentaldelen, tjänstehund, utställning osv. Varje år utses Hässlehoffs bästa allroundhund och Hässlehoffs bästa allroundvalp. Poäng samlas för allt man gör med hunden (för valpar samlas även poäng för genomgångna kurser).                                            

Varje år i midsommarhelgen anordnar vi Hässlehoffs Mästerskap ute på Torpet. Detta brukar bli en galen heldag med lite spex och lite allvar, många skratt och trevliga människor. Roligt har vi alltid.

Kenneln har till dags datum 5 stycken korningsdiplom (50st hundar)

Samt tillägnats Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris