TILL MINNE AV

KORAD LP SUCH IRIS-DELIDOTER

17/6-1990
20/12-2003

Iris-Delidoter, saknad och älskad för alltid.

Vi är många som aldrig, aldrig kommer att glömma Dig. Du visade en helt annan del av livet för oss som vi aldrig hade lärt känna utan Dig. Dagen vi hämtade Dig var Du åtta veckor gammal och skrek och ylade hela vägen hem som tog oss en timme. Väl hemma ändrade Du attityd helt och anpassade Dig direkt. Du blev bästa vän med den svarta katten Oskar. Det blev en vänskap som varade livet ut. En vänskap mellan en katt och en hund där båda försvarade varandra för minsta lilla.

Du var en stolt tik och passade väl in i vårt hem. Du födde Dina första sju valpar 1993. Vi anade inte då att Du skulle bli vår stamtik, utan det var mer som en kul grej för att kunna behålla en valp efter Dig, Shine-Irisdoter. Totalt så fick Du 32 stycken valpar som Du fostrade benhårt.

Du nådde den anmärkningsvärda åldern på 13,5 år, men lät ändå aldrig någon annan inneha högre status än Dig. Du var den som styrde flocken här hemma och var alfatik. Du hade svårt att tolerera andra tikar än de i Din flock och sade gärna vad Du tyckte om dem. De tre tikar som vi hade efter Dig visste alltid sin plats, så det blev ingen oordning. Inte förrän Du var borta, då blev det en annan ordning både bland hundarna och bland människorna.

Dagen Du försvann var tung och jobbig. Den var väntad, men ändå oväntad. Sista halvåret var Du trött och vi kände att slutet var nära, men Du höll Dig ändå kvar. En kall december-morgon trillade Du dock i dammen och kom inte upp själv. Efter det piggnade Du aldrig till igen. Vi kände att det var tid för Dig att lämna det jordiska livet och hamna på något bättre. Det var med mycket tårar som vi fick ta bort Dig, älskade Iris. Det var bland det svåraste någonsin, fastän vi visste att det var det bästa att göra. Det är fortfarande omöjligt att hålla tårarna borta, och det hände för så länge sedan - Du gav oss så mycket!

Vi saknar Dig, men hoppas innerligt att Du har det bra på andra sidan! Vi träffas igen!